Starten

 

Welkom bij Slimme Grondstof Aandelen, een financiele website voor particuliere beleggers. Of u nu een beginnende belegger bent, een geroutineerde ‘beurstijger’, of een grote institutionele belegger, een abonnement op SlimmeGrondstofAandelen.nl is een begrijpelijke, overzichtelijke en winstgevende aanvulling op uw beleggingsportefeuille.

Zelf beleggen of uitbesteden?
Dit is natuurlijk de grote vraag bij eenieder die zich met wat extra geld op de beurs wil wagen. Velen van u die deze site bezoeken, hebben die keus al gemaakt maar voor de echte beginners onder ons zetten we toch nog een aantal afwegingen op een rijtje.


Het vermogen


Wat voor bedrag wilt u gaan investeren? Bij een klein vermogen is uitbesteden vaak geen optie. De kosten van het vermogensbeheer liggen vaak hoger dan de rendementen die met een klein vermogen behaald kunnen worden. Bij een klein vermogen is zelf beleggen dan ook de aangewezen optie.

Interesse


Waar gaat uw interesse naar uit? Vindt u het leuk om in de cijfers te duiken, bedrijven te analyseren en een portefeuille op te stellen? Of laat u dit liever aan iemand anders over?

Kennis


Heeft u genoeg kennis van beleggen en het opstellen en onderhouden van portefeuilles?


Beleggen of speculeren?

Het verschil tussen beleggen en speculeren is soms moeilijk te maken. De verhouding tussen risico en rendement is een belangrijke factor. Met speculeren hoopt men een zo hoog mogelijk rendement te behalen in een relatief kort tijdsbestek. Maar hierbij neemt men ook veel risico’s. De kans om veel geld te verliezen is dan ook groot. Bij beleggen daarentegen probeert men een bepaald rendement te behalen tegen een zo laag mogelijk risico. Het uitgangspunt van beleggen is dan ook een lange termijn investering. Het is aan te raden om te beleggen met geld dat u momenteel niet nodig hebt. Omdat het beleggen in grondstoffen speculatiever van aard is dan bv. value investing, adviseren wij maximaal 10% van uw te beleggen vermogen aan grondstoffen te alloceren

 

WAT KAN SLIMMEGRONDSTOFAANDELEN.NL VOOR U DOEN?

 

Op deze financiele website wordt iedere maand een nieuw bedrijf besproken dat voor het overgrote deel op het moment van publicatie actief wordt verhandeld door onze professionele vermogensbeheerders uit Luxemburg. Abonnees van SlimmeGrondstofAandelen.nl kunnen op deze manier een eigen grondstoffenportfolio samenstellen die overeenkomt met die van gerenommeerde vermogensbeheerders. Het is dan ook een buitenkans voor beleggers om voor een relatief laag bedrag van deze kennis en expertise te profiteren. Onze Slimme Grondstof Aandelen zijn producenten van (toekomstig) schaarse grondstoffen, en zijn allen bekende en gerespecteerde bedrijven die worden verhandeld op erkende internationale beurzen. Onder het kopje Gratis Slim Aandeel kunt u een voorbeeldanalyse downloaden van één van onze Slimme Grondstof Aandelen.

Zoals de gehele grondstoffensector zijn onze Slimme Grondstoffen Aandelen speculatief van aard. Maar dat betekent niet dat we snel wisselende short posities innemen. Ook met onze Slimme Grondstof Aandelen trachtten we de value investing filosofie te hanteren, en zijn de posities bedoeld om over een langere periode een zo hoog mogelijk rendement te realiseren. Om de kans op een goed resultaat zo groot mogelijk te laten zijn, adviseren wij u aan onderstaande punten goede aandacht te besteden.

 

- Onze Slimme Grondstof Aandelen zijn een lopend proces. Afhankelijk van het moment dat u instapt, kunnen de aandelen hoger of lager genoteerd staan dan het moment waarop de vermogensbeheerder ze in zijn portefeuilles heeft opgenomen. Uw succes hangt af van uw eigen koop- en verkoopmoment. 
 


- Werk altijd met limieten. Een scherpe inkoop is uw eerste winst. Vaak moet u bij een scherpe aankooplimiet wel eens wat meer geduld hebben.


- Zoek de juiste bank of broker. U bent het meest flexibel als u een internetbroker neemt. U kunt dan altijd snel reageren als dat noodzakelijk mocht zijn.- Als u het belangrijk vindt om zo weinig mogelijk aan kosten te betalen, bent u het beste uit met een Amerikaanse discount broker. Het goedkoopst zijn brokers zoals Charles Schwab, E*Trade, Lynx en Ameritrade. Het opzetten van een account bij een Amerikaanse broker kost wat meer moeite en is iets tijdrovender. 


600_binck_90x90.jpg- Indien u de service dicht bij huis wilt, kunt u terecht bij Binck Bank. Binck is reeds diverse keren uitgeroepen tot beste internetbroker van Nederland en is de snelst groeiende beleggingsbank van Europa. Al onze Slimme Grondstof Aandelen zijn via Binck verhandelbaar. De website en de klantenservice zijn bovendien voor 100% in het Nederlands. Klik hier om een rekening te openen bij Binck.


Een uitstekend alternatief is SNS Securities. Het bedrijf is up and coming, hanteert aantrekkelijke tarieven en scoort hoog wat betreft service en klantondersteuning.


- Voordat u begint te beleggen, adviseren wij u eerst wat meer vertrouwd te raken met onze aandelen. Als nieuwe abonnee heeft u per direct toegang tot diverse bedrijfsanalyses uit een recent verleden. Maak er gebruik van. Veel brokers hebben grafieken, waarbij de dagelijkse koersbeweging zichtbaar is over een lange periode. Dat kan u helpen bij het vinden van een goede aankoopkoers.