Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Seabridge Gold rondt aankoop Goldstorm af

Het Canadese Seabridge Gold (TSX: SEA) laat weten dat het bedrijf de aankoop van het Goldstorm Project in het noorden van de Amerikaanse staat Nevada heeft afgerond. Voor een vergoeding van 25.000 aandelen SEA, te betalen aan eigenaar Mountain View Gold Corp, is Seabridge nu in het bezit van 3.900 hectare land, strategisch gelegen op 3km afstand van Seabridge's Snowstorm Property. Zoals in eerdere berichten vermeld is Seabridge gestart met de eerste boringen in Snowstorm, een gebied dat op de kruising van bekende goudaders zoals de Carlin Trend, de Getchell Trend en de Northern Nevada Rift Zone ligt. Goldstorm ligt binnen de NNRZ, en is zodoende een mooie aanvulling op het Snowstorm gebied. 

Gedurende het 2e kwartaal noteerde SEA een verlies van USD 2 miljoen in vergelijk met een verlies van USD 2,4 miljoen een jaar geleden. Er werd USD 4,3 miljoen uitgegeven aan diverse exploratieprojecten. Dit bedroeg in Q2 18 iets meer dan USD 7 miljoen. Eind 2e kwartaal werd er USD 17 miljoen binne

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Mooi 2e kwartaal voor First Majestic Silver

Het Canadese First Majestic Silver (TSX: FR) laat weten dat er gedurende het 2e kwartaal van FY19 6,4 miljoen SEO's (silver equivalent ounces) zijn gewonnen. Dit is +25% YoY, en +2% in vergelijk met Q1 FY19. De totale productie over Q2 bestond uit 3,2 miljoen ons zilver, 33.576 ons goud, 2,5 miljoen pond lood, en 1,4 miljoen pond zink. Er werd voor een omzet van USD 83,7 miljoen aan SEO's verkocht. En niet tegenstaande flink lagere zilverprijzen lag die opbrengst 5% hoger dan een jaar geleden. De San Dimas en La Encantada mijnen noteerden hoge concentraties als vanouds. Al met al een mooie voortzetting van een veelbelovend FY19. Voor het gehele jaar geeft FR een productieverwachting af van 24,4 miljoen - 26 miljoen SEO's. Als gevolg van al het goede nieuws zit het aandeel flink in de lift, en noteerde de koers de afgelopen 3 maanden een stijging van maar liefst 78%!

  Lees verder