Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Lumina Gold publiceert boorresultaten Cangrejos

Het Canadese Lumina Gold (TSX: LUM) publiceerde onlangs de resultaten van een 8-tal boringen die het bedrijf verrichtte in en om het Cangrejos deposito en het nabijgelegen Gran Bestia deposito. In totaal werd er voor een kleine 4km lengte geboord, en met name een aantal gaten in de zogeheten Corridor Zone tussen Cangrejos en Gran Bestia waren interessant en veelbelovend. Hier werden over een lengte van 8 meter goudconcentraties aangeboord tussen de 4,70 g/t - 14,70 g/t. Daarnaast werd er 3,04% koper gevonden. Dit geeft aan dat deze corridor min of meer gelijk is aan genoemde deposito's, en kan alles naar alle waarschijnlijkheid als 1 groot deposito worden gezien.

Lumina Gold is een zogeheten junior exploratie bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van het Cangrejos Gold-Copper project gelegen in de El Oro provincie van Ecuador. Cangrejos is voor de volle 100% in het bezit van Lumina Gold, en bestrijkt een gebied van 6.374 hectare. De ontwikkeling bevindt zich nog in een pril stadium, en de meest recente beramingen (Inferred Resources) geven een deposito weer van 408 miljoen ton

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Seabridge Gold gaat boren in Snowstorm

Het Canadese Seabridge Gold (TSX: SEA) laat weten dat de logistiek voor een uitgebreide exploratie van hun Snowstorm project bijna rond is. Het Snowstorm Project werd in 2017 door Seabridge aangekocht en bestrijkt 31 vierkante mijl in een zeer strategisch gelegen gebied in Noord-Nevada (VS). Het grondgebied is voor 100% in het handen van Seabridge, en ligt min of meer op de kruising van de 3 rijkste goudaders van Nevada: de Carlin Trend, de Getchell Trend en de Northern Nevada Rift Zone. Snowstorm ligt nabij en in het verlengde van winstgevende mijnen als Turquoise Ridge (Barrick), Twin Creeks (Newmont) en Midas (Klondex), en het lijkt aannemelijk dat die aders ook onder Snowstorm doorlopen. Maar goed, dat moet wel eerst worden aangetoond. En daarom wil het bedrijf in eind september 2019 beginnen met een kleine 7 km aan exploratief boren.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Is alles kommer en kwel bij Syrah Resources?

Het Australische Syrah Resources (ASX: SYR) is met een jaarlijkse productie van +100.000 ton 's werelds grootste producent van zuivere grafiet. Hun productie is afkomstig uit de Balama Mine in de provincie Cabo Delgado in Mozambique. Balama werd begin 2018 in productie genomen en wordt gezien als het grootste grafietdeposito ter wereld. Syrah produceerde over het 1e kwartaal van 2019 48.000 ton grafiet (in Maart zelfs een record van 19.000 ton) en wist ook 48.000 ton te verkopen. In 2018 werd 70.000 ton verkocht.

De mondiale vraag naar zuiver grafiet ligt momenteel rond de 750.000 ton en zal naar verwachting de komende jaren een kleine 100.000 ton per jaar toenemen. Dit is in belangrijke mate afhankelijk van de vraag naar elektrische voertuigen. De grootste vraag naar/productie van elektrische voertuigen is afkomstig uit China, dat in grote mat

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Kwartaalupdate voor Fruta del Norte

Het Noord-Amerikaanse Lundin Gold Inc. (TSX:LUG) gaf onlangs een update over de voortgang in hun Fruta del Norte deposito in het zuiden van Ecuador. Over de breedte ligt het project wat betreft constructie en budget op schema om in het 4e kwartaal van 2019 de eerste goudklompen naar boven te halen. Commerciële productie zou vanaf Q2 2020 mogelijk moeten zijn. Er is inmiddels 7km mijnschacht gegraven, en de bouw van de productielocatie is voor 60% gereed. LUG had vorig jaar het budget al rond om het project productieklaar te krijgen, maar het afgelopen kwartaal werden nog eens 8 miljoen nieuwe aandelen aangeboden voor een opbrengst van CAD 46 miljoen. Daarnaast werd er nog een potje van USD 75 miljoen krediet gereed gemaakt voor eventuele onvoorziene kosten.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Equinox Gold verkoopt Elk Gold Property

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) liet onlangs weten dat ze hun Elk Gold Property in British Columbia (Canada) hebben verkocht aan Bayshore Minerals Incorporated voor een bedrag van USD 10 miljoen. Het Canadese Bayshore is een privaat bedrijf dat zich (nu nog) enkel richt op de exploratie en ontwikkeling van het Elk Gold Property. De transactie bestond feitelijk uit het verkopen van alle uitstaande aandelen van het EQX dochterbedrijf Gold Mountain Mining Corporation. EQX ontvangt initieel USD 1 miljoen in contanten. De overige USD 9 miljoen zal in jaarlijkse betalingen van USD 3 miljoen plaatsvinden.

De verdiensten van de verkoop kan EQX goed gebruiken voor de verdere ontwikkeling van hun core asset's; Aurizona, Mesquite, en Castle Mountain. De constructie van de Aurizona Gold Mine is nu officieel afgerond, en EQX verwacht hier binenkort het eerste goud te gieten. Verder werden de beramingen van Mesquite en Aurizon het afgelopen kwartaal aangepast. Afgaande op de meest recente NI 43-101 ligt er in Mesquite voor 1 miljoen ons goud aan Proven & Probable Reserves en 2,1 miljoen ons goud aan Measured, Indicated & Inferred Resources onder de grond. De Aurizona Mine bevat volgens de laatste cijfers 971.000 ons goud aan Proven & Probable Reserves en 1,8 miljoen ons goud aan Measured, Indicated & Inferred Resources. Gekoppeld aan de cijfers van EQX' 3e mijn, de Castle Mountain Gold Mine, beschikt Equinox momenteel over 5,5 miljoen ons goud aan P&P Reserves, met 7,3 miljoen ons goud aan MI&I Resources.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich naast de activiteiten in de Mesquite Gold Mine op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. EQX wordt momenteel voor CAD 1,21 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

  Lees verder