Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Franco Nevada breekt records in Q3

De Canadese Franco-Nevada Corp. (Toronto: FNV) publiceerde onlangs de cijfers voor het ee kwartaal van FY2019, en er werden weer de nodige records gebroken. Zo was de omzet van USD 253 miljoen een nieuw record, alsmede de netto inkomsten van USD 102 miljoen (USD 0,54 per aandeel). De EBITDA noteerde USD 193 miljoen (USD 1,03 per aandeel), en ook dat was een record. En we zijn nog niet klaar, want met een totale verkoop van 133.219 Gold Equivalent Ounces (“GEOs”) werd ook hier een kwartaalrecord verbroken.

Het bedrijf is schuldenvrij en het kwartaaldividend werd verhoogd naar USD 0,25 per aandeel. De verdiensten kwamen voor 84% voor rekening van de edelmetaalopbrengst (64% goud, 10% zilver en 10% PGM). De overige 16% kwam voor rekening van energie (olie, gas en NGL's).

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Lucara Diamond publiceert cijfers Q3 FY19

Het Canadese Lucara Diamond (TSX: LUC) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van boekjaar 2019.  Er werd een kleine 116.200 karaat verkocht voor een omzet van USD 43,5 miljoen met een netto verlies van - USD 4 miljoen. Het bedrijf heeft USD 4,8 miljoen aan contanten en realliseerde een verkoopprijs van USD 390,- per caraat. Na 9 maanden staat de omzet op USD 136,5 miljoen, met netto verdiensten van USD 4 miljoen en een EBITDA van USD 50 miljoen.

Lucara Diamond is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en productie van diamanten, met als vlaggeschip de Karowe Mine in Botswana. Deze mijn bevat een vastgestelde diamantvoorraad van 7,5 miljoen karaat, aangevuld met een geschatte voorraad van 3 miljoen karaat. Lucara Diamond wordt momenteel voor CAD 0,89 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Lumina Gold publiceert update Cangrejos

Het Canadese Lumina Gold (TSX: LUM) publiceerde onlangs een update van het deposito van hun Cangrejos Project. Het project bestaat uit het Cangrejos deposito en het nabijgelegen Gran Bestia deposito. Als we de beramingen van beide locaties combineren komen we nu uit op 10,4 miljoen ons goud aan Indicated Resources aangevuld met 6,3 miljoen ons goud aan Inferred Resources. Cangrejos is hiermee het grootste gouddeposito in Ecuador. Er zit in Cangrejos ook nog voor 1,3 miljard pond koper aan Indicated Resources onder de grond.

Lumina Gold is een zogeheten junior exploratie bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van het Cangrejos Gold-Copper project gelegen in de El Oro provincie van Ecuador. Cangrejos is voor de volle 100% in het bezit van Lumina Gold, en bestrijkt een gebied van 6.374 hectare. De Cangrejos locatie ligt 40km van een commerciele diepwater haven (Puerto Bolivar), en is op 8km gravel na, vrijwel geheel geasfalteerd te bereiken. Lumina Gold wordt momenteel voor CAD 0,63 per aandeel verhandeld.

  Lees verder