Maverix Metals koopt nieuwe 'royalties' RSS Feed

31-12-2019

Het Noord-Amerikaanse Maverix Metals (TSX: MMX) laat weten dat het bedrijf 20 precious metals royalties heeft aangekocht van Kinross Gold Corp. Royalties zijn overeenkomsten die een bedrijf aangaat met een producent voor een deel van de (goud)opbrengst. Het gros van deze royalties betreft een percentage van de net smelter return van de betreffende producent.

De deal met Kinross heeft Maverix USD 25 miljoen gekost. Dit werd deels met contanten, deels met een bestaande kredietregeling gefinancierd. Om het spaarpotje weer aan te vullen heeft Maverix tevens 11,2 miljoen nieuwe aandelen op de markt aangeboden. Het bedrijf heeft nu 119,5 miljoen uitstaande aandelen waarvan een groot deel in handen is van Goldcorp Corporation (25,1%), Pan American Silver Corp. (23,1%) en Kinross (9,4%).

Maverick Metals is een zogeheten metal streamer en royalty bedrijf gericht op goud. Zonder feitelijk een producerende mijn(en) te bezitten probeert het bedrijf via streaming contracten en royalty afspraken mee te liften op de (hopelijk) positieve ontwikkeling van de goudprijs. MMX wordt momenteel op de beurs van Toronto voor CAD 6,19 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA