Lumina Gold gaat nieuwe aandelen uitgeven RSS Feed

10-12-2019

Het Canadese Lumina Gold (TSX: LUM) laat weten dat het bedrijf 18 miljoen nieuwe aandelen zal verstrekken voor CAD 0,50 per stuk. Het betreft hier een zogeheten private placement, hetgeen betekent dat de verkoop onder insiders van Lumina zal worden afgehandeld. Het bedrijf hoopt hiermee CAD 9 miljoen mee op te halen. Grootaandeelhouder Ross Beaty heeft aangegeven dat hij voor CAD 4,85 miljoen zal kopen. Hiermee komt zijn belang in Lumina Gold op een kleine 20%.

De verkoop zal naar verwachting op 18 december worden afgerond, en de opbrengst zal worden aangewend voor verdere exploratie van het Cangrejos project.

Lumina Gold is een zogeheten junior exploratie bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van het Cangrejos Gold-Copper project gelegen in de El Oro provincie van Ecuador. Cangrejos is voor de volle 100% in het bezit van Lumina Gold, en bestrijkt een gebied van 6.374 hectare. De Cangrejos locatie ligt 40km van een commerciele diepwater haven (Puerto Bolivar), en is op 8km gravel na, vrijwel geheel geasfalteerd te bereiken. Lumina Gold wordt momenteel voor CAD 0,57 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA