Neo Lithium levert z'n eerste lithiumcarbonaat af RSS Feed

18-09-2019

Precies volgens plan heeft het Noord-Amerikaanse Neo Lithium (TSX.V: NLC) deze week z'n eerste 'potje' battery grade lithium carbonate geproduceerd. De zuiverheidsgraad van het product was 99,1%, een enorm hoge graad die het product vrijwel direct geschikt maakt voor verwerking in batterijen voor elektrische auto's. Het initiele pekelconcentraat was afkomstig uit Neo Lithiums' 3Q Project in Argentinië. Van daaruit werd het vervoerd naar de productielocatie in Fiambalá, een kleine 160 km over goed begaanbare wegen.

Deze mijlpaal is goed nieuws voor het management, en uiteraard ook voor alle aandeelhouders. De potentie van 3Q is altijd groot geweest, maar er moet natuurlijk wel een keer een product uitrollen. Getuige de recente productie lijkt Fiambalá goed te functioneren, en de zuiverheidsgraad van het lithiumcarbonaat is zoals verwacht ongekend hoog. Fiambalá heeft een productiecapaciteit van 40 ton lithiumcarbonaat per jaar. En met de huidige trend in elektrisch rijden is de afzetmarkt bijna gegarandeerd. 

Neo Lithium werd in juli van 2016 aan de Toronto Venture beurs genoteerd en is een nieuwkomer op de lithiummarkt. Maar de leden van het managementteam zitten al meer dan 25 jaar in het vak en hebben diverse projecten met succes afgesloten. Neo Lithium is voor de volle 100% eigenaar van het Tres Quebradas Project (‘de 3 stromen’; 3Q) in Argentinië, een enorme salar (zoutvlakte met onderliggend zoutwateroplossing) in combinatie met brine reservoir (een open pekelmeer zonder korst) dat hoge concentraties lithium bevat. Het bedrijf wordt momenteel voor CAD 0,58 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, neo lithium, SA