Equinox Gold verkoopt Elk Gold Property RSS Feed

13-06-2019

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) liet onlangs weten dat ze hun Elk Gold Property in British Columbia (Canada) hebben verkocht aan Bayshore Minerals Incorporated voor een bedrag van USD 10 miljoen. Het Canadese Bayshore is een privaat bedrijf dat zich (nu nog) enkel richt op de exploratie en ontwikkeling van het Elk Gold Property. De transactie bestond feitelijk uit het verkopen van alle uitstaande aandelen van het EQX dochterbedrijf Gold Mountain Mining Corporation. EQX ontvangt initieel USD 1 miljoen in contanten. De overige USD 9 miljoen zal in jaarlijkse betalingen van USD 3 miljoen plaatsvinden.

De verdiensten van de verkoop kan EQX goed gebruiken voor de verdere ontwikkeling van hun core asset's; Aurizona, Mesquite, en Castle Mountain. De constructie van de Aurizona Gold Mine is nu officieel afgerond, en EQX verwacht hier binenkort het eerste goud te gieten. Verder werden de beramingen van Mesquite en Aurizon het afgelopen kwartaal aangepast. Afgaande op de meest recente NI 43-101 ligt er in Mesquite voor 1 miljoen ons goud aan Proven & Probable Reserves en 2,1 miljoen ons goud aan Measured, Indicated & Inferred Resources onder de grond. De Aurizona Mine bevat volgens de laatste cijfers 971.000 ons goud aan Proven & Probable Reserves en 1,8 miljoen ons goud aan Measured, Indicated & Inferred Resources. Gekoppeld aan de cijfers van EQX' 3e mijn, de Castle Mountain Gold Mine, beschikt Equinox momenteel over 5,5 miljoen ons goud aan P&P Reserves, met 7,3 miljoen ons goud aan MI&I Resources.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich naast de activiteiten in de Mesquite Gold Mine op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. EQX wordt momenteel voor CAD 1,21 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, equinox gold, Peter Havik, SGA