Equinox Gold publiceert kwartaalcijfers RSS Feed

07-05-2019

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van FY2019. Er werden in de Mesquite Gold Mine 25.310 ons goud naar boven gehaald met productiekosten van USD 766,- per ons. Met de verkoop van 27.238 ons goud werd een omzet gerealiseerd van USD 35,4 miljoen.

De constructie van de Aurizona Gold Mine is nu officieel afgerond, en EQX verwacht hier komende week het eerste goud te gieten. Verder werden de beramingen van Mesquite en Aurizon het afgelopen kwartaal aangepast. Afgaande op de meest recente NI 43-101 ligt er in Mesquite voor 1 miljoen ons goud aan Proven & Probable Reserves en 2,1 miljoen ons goud aan Measured, Indicated & Inferred Resources onder de grond. De Aurizona Mine bevat volgens de laatste cijfers 971.000 ons goud aan Proven & Probable Reserves en 1,8 miljoen ons goud aan Measured, Indicated & Inferred Resources. Gekoppeld aan de cijfers van EQX' 3e mijn, de Castle Mountain Gold Mine, beschikt Equinox momenteel over 5,5 miljoen ons goud aan P&P Reserves, met 7,3 miljoen ons goud aan MI&I Resources.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich naast de activiteiten in de Mesquite Gold Mine op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. EQX wordt momenteel voor CAD 1,08 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA