Aurizona Mine stapje dichter bij productie RSS Feed

27-12-2018

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) laat weten dat de crusher installatie (voor het vermalen van erts) in de Aurizona Gold Mine (Brazilië) is opgestart en een succesvolle dry run heeft doorlopen. EQX verwacht hier eind januari 2019 het eerste erts door te voeren. Verder valt te melden dat de feitelijke locatie voor het verwerken van al het erts voor 90% is afgerond, en dat ook de zogeheten tailings pond (opslag voor alle giftige goedjes die gebruikt worden om het goud uit het erts te weken) gereed is. Al met al verwacht EQX aan het einde van Q1 2019 met de commerciele productie van goud aan te vangen. Er ligt in ieder geval al 730.000 ton erts klaar voor verwerking.

Dankzij de recent aangekochte Mesquite Gold Mine, gelegen in California (VS), beschikt EQX in ieder geval over voldoende cashflow om Aurizona te voltooien. De Mesquite Mine ligt op koers om in 2018 een productie van 145.000 ons goud te realiseren, met een gemiddelde jaarproductie van 135.000 ons goud voor de komende 10 jaar. De Aurizona Mine zal naar verwachting 136.000 ons goud per jaar gaan produceren.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. De voorlopige beramingen voor Castle Mountain staan op 4 miljoen ons goud aan Measured & Indicated Resources, aangevuld met 1,6 miljoen ons goud aan Inferred Resources. De cijfers voor Aurizona bedragen een kleine 1 miljoen ons goud aan Proven & Probale Reserves, aangevuld met 1,4 miljoen ons goud aan Measured & Indicated Resources. EQX wordt momenteel voor CAD 0,98 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA