Equinox Gold voltooit aankoop Mesquite Gold Mine RSS Feed

31-10-2018

Een maand geleden lieten we al weten dat het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) tot een overeenstemming was gekomen met goudproducent New Gold Inc. (TSX: NGD) voor de aankoop van hun Mesquite Gold Mine, gelegen in California (VS). Deze aankoop werd gisteren afgerond, en voor een bedrag van USD 158 miljoen mag EQX zich nu officieel eigenaar noemen. Hiermee 'promoveert' EQX in één klap van exploratiebedrijf naar goudproducent.

De Mesquite Mine ligt op koers om in 2018 een productie van 145.000 ons goud te realiseren, met een gemiddelde jaarproductie van 135.000 ons goud voor de komende 10 jaar. Het Mesquite deposito bevat 1,13 miljoen ons goud aan Proven & Probable Reserves aangevuld met 1,18 miljoen ons goud aan Measured & Indicated Resources. Dankzij Mesquite zijn de totale reserves en resources van Equinox met resp. 25% en 40% gestegen. De aankoop van Mesquite geeft Equinox tevens een welkome cashflow waarmee het bedrijf z'n Aurizona Gold Mine in Brazilië kan voltooien. Deze mijn zal naar verwachting 136.000 ons goud per jaar gaan produceren.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. De voorlopige beramingen voor Castle Mountain staan op 4 miljoen ons goud aan Measured & Indicated Resources, aangevuld met 1,6 miljoen ons goud aan Inferred Resources. De cijfers voor Aurizona bedragen een kleine 1 miljoen ons goud aan Proven & Probale Reserves, aangevuld met 1,4 miljoen ons goud aan Measured & Indicated Resources. EQX wordt momenteel voor CAD 0,99 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA