Clara Diamond en Sarine Tech gaan samenwerken RSS Feed

30-08-2018

Het Canadese Lucara Diamond (TSX: LUC) laat weten dat Clara Diamond Solutions (een volle dochter van Lucara Diamond) een exclusieve samenwerking is aangegaan met Sarine Technologies. Clara Diamond is een IT bedrijf dat een digitaal platform heeft gecreërd voor de online verkoop van ruwe diamanten. De software maakt gebruik van de bekende blockchain technologie alsmede algoritmes, cloudopslag, etc, en moet het aanbod van ruwe diamanten efficiënt koppelen aan de vraag van juweliers, etc. Clara Diamond werd begin dit jaar door Lucara aangekocht.

Sarine Tech ontwikkelt baanbrekende software voor de diamantindustrie zoals Galaxy® inclusion mapping technology en Advisor® optimal rough planning. Dit zijn twee softwareprogramma's die door handelaren en slijpers worden gebruikt om in te schatten hoeveel geslepen diamanten je uit een specifieke ruwe diamant kan halen. Op deze manier kunnen handelaren beter inschatten welke ruwe diamanten ze willen kopen. Het laat zich raden dat dit een krachtige combinatie is met het online sales platform dat Clara binnenkort zal lanceren.

Deze samenwerking zou wel eens heel goed kunnen uitpakken voor Lucara. Het Clara platform is initieel bedoeld voor de verkoop van de diamantopbrengst uit Lucara's Karowe Diamond Mine in Botswana, en met de hulp Sarine's software is het aannemelijk dat die verkoop flink zal stijgen. Lucara Diamond wordt momenteel voor CAD 2,17 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA