Neo Lithium noteert flinke stijging in M&I Resources RSS Feed

23-08-2018

Naar aanleiding van het vorige maand afgesloten 2017-2018 3Q Project drilling season laat het Noord-Amerikaanse Neo Lithium (TSX.V: NLC) weten dat de Measured & Indicated Resources (M&I) van hun 3Q Project met maar liefst 227% zijn gestegen. Het 3Q project heeft de hoogste lithium-concentratie van alle salar projecten in Argentinië, en is nr. 4 wereldwijd. Daarnaast heeft het project een ongekend hoge zuiverheidsgraad, en wordt gezien als het beste onontwikkelde lithiumdeposito in bezit van een junior mijnbouwbedrijf.

Het bijgewerkte NI 43-101 rapport zal waarschijnlijk volgende maand verschijnen, maar het bedrijf licht toch al een tipje van de sluier op. De Measured & Indicated (M&I) Resources in 3Q worden nu beraamd op 4.005.000 ton lithium carbonaat met een gemiddelde concentratie van 614 mg/L Lithium. De iets minder betrouwbare Inferred Resources worden beraamd op 2.917.000 ton lithium carbonaat met een gemiddelde concentratie van 584 mg/L Lithium. Het noordelijke deel van de 3Q salar is het meest interessante met M&I resources van 1,1 miljoen ton lithium carbonaat met een gemiddelde concentratie van maar liefst 1.106 mg/L Lithium. Er zijn in 3Q inmiddels aquiferen aangeboord met dieptes tussen de 600 - 800m, en in die zin blijft de potentie van deze zoutvlakte zich verder en verder uitbreiden.

Neo Lithium werd in juli van 2016 aan de Toronto Venture beurs genoteerd en is in die zin een nieuwkomer op de lithiummarkt. Maar de leden van het managementteam zitten al meer dan 25 jaar in het vak en hebben diverse projecten met succes afgesloten. Neo Lithium is voor de volle 100% eigenaar van het Tres Quebradas Project (‘de 3 stromen’; 3Q) in Argentinië, een enorme salar (zoutvlakte met onderliggend zoutwateroplossing) in combinatie met brine reservoir (een open pekelmeer zonder korst) dat hoge concentraties lithium bevat. Neo Lithium wordt momenteel voor CAD 1,04 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA