Equinox Gold publiceert cijfers 2e kwartaal RSS Feed

14-08-2018

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) publiceerde onlangs de cijfers voor het 2e kwartaal van 2018. Omdat het bedrijf geen productie kent is dit meer een update van de stand van zaken in hun 2 assets, Aurizona en Castle Gold. De upgrades en constructiewerkzaamheden in Aurizona zijn voor 51% afgerond, en het beraamde budget van USD 146 miljoen om deze mijn in productie te nemen is in kannen en kruiken. Er is inmiddels voor USD 64 miljoen uitgegeven en EQX verwacht eind 2018 het eerste goud in Aurizona te kunnen gieten. 

In Castle Mountain werd het afgelopen kwartaal USD 1,7 miljoen uitgegeven aan allerhande exploratie en het voltooien van een prefeasabillity study. Naar verwachting zal Castle Mountain over een life of mine van 16 jaar een kleine 3 miljoen ons goud gaan produceren. De kosten zullen ongeveer USD 763,- per ons goud bedragen, en dat zit aan de lage kant voor deze industrie.

 

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. De voorlopige beramingen voor Castle Mountain staan op 4 miljoen ons goud aan Measured & Indicated Resources, aangevuld met 1,6 miljoen ons goud aan Inferred Resources. De cijfers voor Aurizona bedragen een kleine 1 miljoen ons goud aan Proven & Probale Reserves, aangevuld met 1,4 miljoen ons goud aan Measured & Indicated Resources. EQX wordt momenteel voor CAD 1,05 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA