Ivanhoe Mines verdriedubbelt energieopwekking voor Kamoa-Kakula koperproject RSS Feed

08-01-2018

Het Canadese bedrijf Ivanhoe Mines (TSX: IVN) heeft aangekondigd dat het door technische upgrades de hydro-elektrische energieopwekking van de Mwadingusha waterkrachtcentrale in Congo heeft verdrievoudigd. De interim capaciteit is gestegen van 11 naar 32 megawatt (MW). Dit representeert 45% van de ontworpen capaciteit. Drie van de zes waterkrachtgeneratoren zijn inmiddels gemoderniseerd, de resterende drie generatoren zullen eind 2019 volledig zijn gemoderniseerd en operationeel zijn. De totale capaciteit zal 71 megawatt bedragen.

De ontwikkeling van de Mwadingusha energiecentrale is onderdeel van een groter project om drie waterkrachtcentrales te moderniseren en optimaliseren. Dit gebeurt in samenwerking met joint venture partner Zijin Mining Group en La Société Nationale d’Electricité (SNEL), het staatsenergiebedrijf van de Congolese regering. Het doel is om in totaal 200 megawatt aan capaciteit te bewerkstelligen, wat naar verwachting meer dan voldoende is voor Ivanhoe’s Kamoa-Kakula koperproject.

Topman Robert Friedland is content met deze ontwikkeling en benadrukt het belang van een duurzame, lange termijn bron van elektriciteit voor het succes van het Kamoa-Kakula project. “Waterkracht is een milieuvriendelijke en sociaal verantwoordelijke energiebron. Het is schoon en hernieuwbaar, en daarmee de beste energie oplossing om ons project te ontwikkelen. We blijven op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen terwijl we de hoeveelheid koper zullen produceren die de wereld nodig heeft.”

Ivanhoe Mines wordt momenteel voor CAD 4,22 per aandeel verhandeld aan de beurs van Toronto.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, ivanhoe mines, IVN, Michael Gielkens, SGA