Alterra Power start winning zonne-energie Spartan Solar Project RSS Feed

28-12-2017

Het Canadese Alterra Power Corp. (TSX: AXY) heeft aangekondigd op 21 december te zijn gestart met de commerciële winning van zonne-energie bij het Spartan Solar Project. Het project, dat samen is opgezet met Inovateus Solar LLC, beslaat een grote hoeveelheid zonnepanelen boven carports op de campus van Michigan State University. In totaal is een gebied van 18,2 hectare van het parkeerterrein bedekt met de panelen, oftewel 45.000 parkeerplaatsen. In totaal moet het project 11 megawatt aan energie gaan opwekken.

Tevens heeft Alterra Power de financiering van het project afgerond. Afgesproken met Inovateus is dat Alterra het project zal beheren, terwijl Inovateus het onderhoud voor haar rekening neemt. De komende 25 jaar zal 100% van de opgewekte zonne-energie worden afgenomen door Michigan State University.

Met het hoofdkantoor gevestigd in Vancouver, British Columbia, werd Alterra Power in mei 2011 gevormd door de fusie van Magma Energy met Plutonic Power. Het is een geïntegreerd bedrijf in duurzame energie, met geothermische, waterkracht- en windenergieprojecten op drie continenten. Alterra Power heeft vier projecten die omzet genereren, verdeeld over IJsland (geothermisch) en Canada (waterkracht en windenergie). Daarnaast heeft het bedrijf nog een aantal projecten in ontwikkeling in de VS, Canada, Chili, Peru, Argentinië, IJsland en Italië. Afgelopen maand werd bekend dat het bedrijf voor CAD 8,25 per aandeel wordt overgenomen door duurzame energieproducent Innergex.

Alterra Power wordt momenteel aan de beurs van Toronto verhandeld voor CAD 8,02 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, alterra power, axy, Bedrijfsupdates, Michael Gielkens, SGA