Koers Northern Dynasty daalt wederom fors na bekendmaking partner Pebble project RSS Feed

19-12-2017

De koers van het Noord-Amerikaanse Northern Dynasty Minerals (TSX: NDM) is fors gedaald na de bekendmaking van een samenwerkingspartner ter ontwikkeling van het Pebble project. Northern Dynasty kondigde gisteren (maandag) aan dat het Canadese First Quantum Minerals een optie heeft genomen om een 50% belang in het Pebble project te verkrijgen. De deal houdt in dat First Quantum de mogelijkheid heeft voor CAD 1,5 miljard een 50% belang te verwerven.

Beleggers waren bepaald niet onder de indruk van deze deal, want in de loop van de dag daalde de koers met wel 17%. Uiteindelijk sloot het aandeel gisteren met een verlies van 12,5%. Northern Dynasty kan niet bepaald spreken van een succesvol beursjaar. Waar de koers in februari nog op CAD 4,54 stond, koerst het aandeel momenteel fors lager op een koers van CAD 2,45, bijna een halvering van het hoogtepunt.

Het Pebble Limited Partnership is een 100% dochteronderneming van het Canadese Northern Dynasty Minerals en behelst het project rondom het Pebble deposito, een van de bekendste en grootste goud-koper-zilver-molybdeen deposito’s ter wereld, gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Alaska. Het is echter nog maar zeer de vraag of dit deposito ontwikkeld gaat worden, want diverse belangenorganisaties zijn fel tegen de potentiële milieuschade die het project zou veroorzaken. De verwachting is dat het nog jaren zal duren voordat er duidelijkheid komt over de vergunning.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, Michael Gielkens, Northern Dynasty Minerals, SGA