Uraniumvoorraad Burke Hollow project Uranium Energy Corp. neemt met 38% toe RSS Feed

27-11-2017

Het Noord-Amerikaanse Uranium Energy Corp. (NYSE: UEC) heeft vandaag bekend gemaakt dat de totale verwachte voorraad uranium (U3O8) bij het Burke Hollow project met 38% is toegenomen, van 5,12 miljoen pond naar 7,09 miljoen pond. Tevens heeft UEC bekend gemaakt dat het bedrijf positieve vorderingen maakt met de vereiste milieuvergunningen.

De toename van de uraniumvoorraad is het gevolg van een boorcampagne die in totaal 707 boorgaten besloeg. UEC vicepresident Andrew Kurrus verklaart dat UEC er vertrouwen in heeft dat het nog meer ontdekkingen zal doen bij Burke Hollow en de voorraad nog verder zal kunnen uitbreiden.

Uranium Energy Corp. is een beursgenoteerd exploratiebedrijf dat zich richt op de aankoop en ontwikkeling van uraniumprojecten in Noord- en Zuid-Amerika. Naast veelbelovende assets in Wyoming, Colorado en Arizona, is het gros van de aandacht momenteel gericht op het zuiden van Texas waar UEC naast exploratieprojecten in het bezit is van één producerende mijn, de Palangana Mine. Palangana werd in 2011 in productie genomen en heeft tot nu voor USD 25 miljoen aan uranium (U3O8) opgeleverd.

Uranium Energy Corp. wordt momenteel aan de beurs van New York verhandeld voor USD 1,49 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, Michael Gielkens, SGA, Uranium Energy Corp.