GoldMining rondt overname af van Bellhaven Copper and Gold Inc. RSS Feed

31-05-2017

Het Noord-Amerikaanse bedrijf GoldMining Inc. (TSX.V: GOLD) heeft bekend gemaakt dat het de overname van Bellhaven Copper and Gold Inc. heeft afgerond. GoldMining, dat voorheen bekend stond onder de naam Brazil Resources, breidt met deze overname haar portefeuille enorm uit. Amir Adnani, voorzitter en oprichter van GoldMining, is in zijn nopjes met de overname: “We zijn blij met de afronding van onze tweede grote overname in Colombia, die ons aanzienlijke landpakket verder uitbreidt in de Mid Cauca Belt, één van de meest veelbelovende en minst onderzochte goudgebieden ter wereld.”

Door de overname bevat GoldMinings portefeuille van Colombiaanse activiteiten momenteel een aantoonbare hoeveelheid van 5,3 miljoen ounces goud (7,2 miljoen gold equivalent ounces) en nog eens een afgeleide, verwachte voorraad van 3,5 miljoen ounces goud (3.9 miljoen gold equivalent ounces).

Het Canadese GoldMining Inc. is een mijnbouwbedrijf gericht op de acquisitie en ontwikkeling van goudprojecten. Het bedrijf is voornamelijk actief in Colombia, maar ook in andere regio’s in Noord- en Zuid-Amerika zoals Brazilië, de Verenigde Staten en Canada.

Goldmining Inc. wordt momenteel op de Canadese Venture beurs verhandeld voor CAD 1,72 per aandeel.

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

gold

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, Beleggersnieuws, Michael Gielkens, SGA