Blackbird Energy krijgt toestemming voor belang in Stage RSS Feed

27-09-2016

Het Noord-Amerikaanse Blackbird Energy (TSX.V-BBI) heeft van de Toronto Venture beurs toestemming gekregen om hun aangekondigde belang van 10% in Stage Completions Inc. (USD 3 miljoen) af te ronden. Blackbird had zelf ook nog een aantal condities aan Stage gesteld, maar die zijn inmiddels naar tevredenheid afgewerkt. De deal zal naar verwachting in november worden voltooid.
Stage richt zich op de olie & gas completions industrie, en ontwikkeld en produceert systemen voor fracking. De gepatenteerde sliding sleeve technologie van Stage Completions verhoogt de productie en reduceert de kosten van het boren. Blackbird heeft al met succes enkele putten in de Montney geslagen met behulp van de systemen van Stage Completions, en een belang in het bedrijf zal de toekomstige productiekosten van verder drukken. CEO Garth Braun verwacht dat de technologie van Stage Completions Blackbird 1,5 tot 2 miljoen dollar per put zal besparen.

Blackbird Energy richt zich op de aankoop, exploratie, ontwikkeling, en productie van olie- en gasvelden in Noord-Amerika. Het bedrijf is momenteel actief in de Montney Formation, een uitgestrekt gebied met enorme deposito’s schaliegas en schalieolie gelegen in de Canadese provincies British Columbia en Alberta. Blackbird bezit in de Montney een kleine 20.000 hectare grond en is momenteel bezig met exploratie. Het bedrijf wordt momenteel op de Toronto Venture beurs voor CAD 0,30 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA