Teranga Gold Corp. en Endeavour Mining willen fuseren RSS Feed

18-11-2020

De Noord-Amerikaanse goudproducenten Teranga Gold Corp. (TSX: TGZ) en Endeavour Mining (TSX: EDV) laten weten dat ze een intentie hebben getekend voor de fusie van beide bedrijven. Endeavour zal alle uitstaande aandelen TGZ overnemen tegen een ratio van 1 TGZ = 0,47 EDV. Het is dus aannemelijk dat het 'nieuwe' bedrijf gewoon verder gaat als Endeavour Mining. Beide bedrijven zijn low cost goudproducenten (tussen de USD 800,- - USD 900,- per troy ounce) met producerende mijnen in West-Afrika. Dus in die zin vullen ze elkaar mooi aan, en heeft de fusie zeker een meerwaarde.

Het is nog vroeg dag, dus zowel aandeelhouders als regelgevende instanties moeten hun zegen nog geven. Maar mocht alles voorspoedig verlopen, dan hebben we er een Top 10 senior gold producer bij.

Teranga Gold Corp. is een zogeheten mid-tier goudproducent die zich richt op de exploratie en ontwikkeling van gouddeposito’s in West-Afrika. Teranga betekent ‘gastvrijheid’ in het lokale Wolof dialect van Senegal, en het is ook in Senegal waar het bedrijf z’n belangrijkste deposito heeft liggen, de Sabodala-Massawe Gold Mine. Naast Sabodala heeft Teranga de beschikking over de eveneens producerende Wahgnion Gold Mine in Burkina Faso, alsmede het vergevorderde Golden Hill exploratieproject. Laastgenoemde ligt eveneens in het West-Afrikaanse Burkina Faso.

Endeavour Mining heeft 2 mijnen (Ity en Agbaou) in Côte d’Ivoire, 4 mijnen (Houndé, Mana, Karma en Boungou) in Burkina Faso, alsmede 4 exploratieprojecten (Fetekro, Kalana, Bantou en Nabanga).

Teranga Gold wordt momenteel verhandeld voor CAD 14,43 per aandeel.

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA