Josemaria Resources voltooit feasibility study RSS Feed

03-11-2020

Josemaria Resources (TSX: JOSE, Stockholm: JOSE) laat weten dat de aangekondigde Feasibility Study voor hun Josemaria Project is afgerond. Het onderzoek laat zien dat er gedurende de life of mine (LOM) van 19 jaar gemiddeld 152.000 ton erts per jaar kan worden verwerkt. Dit zal resulteren in een jaarlijkse productie van 136.000 ton koper, 231.000 troy ounce goud, en 1,2 miljoen troy ounce zilver. En dat is zelfs een lichte verbetering ten opzichte van de toch al indrukwekkende Pre Feasibility Study die in 2018 werd afgerond.

Ook de beramingen voor het gehele deposito noteerden hoger. Zoals het nu staat bevat het Josemaria Project 7 miljoen troy ounce goud, 30,7 miljoen troy ounce zilver, en 6,7 miljard pond koper aan Proven & Probable Reserves.

In de uitkomsten van een Feasibilty Study zijn naast de feitelijke beramingen van het deposito ook allerhande berekeningen meegenomen om de economische/winstgevende haalbaarheid van de productie te toetsen. Het onderzoek wordt verricht door objectieve partijen. Deze cijfers mogen dan ook als betrouwbaar worden gezien.

Josemaria Resources is een mijnbouwbedrijf dat zich volledig richt op de ontwikkeling van het gelijknamige Josemaría Project in de Argentijnse provincie San Juan. Dit veelbelovende goud/koperproject is 100% eigendom van Josemaria Resources.

Josemaria Resources wordt momenteel op de beurs van Toronto voor CAD 0,69 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, koper, Peter Havik, SGA