Ivanhoe's Kakula Copper Mine ligt op schema RSS Feed

14-07-2020

Het Canadese Ivanhoe Mines (TSX: IVN) laat weten dat de bouw van de Kakula Copper Mine voorspoedig verloopt. Er is in de maand juni 1.7km gegraven in de ondergrondse mijnschacht, en de totale lengte bedraagt nu 17km. De ondergrondse activiteiten liggen hiermee 5km vóór op schema. Verder is al het materiaal en staal op locatie aanwezig om te beginnen met de bouw van de eerste fase processing plant. Deze fabriek voor het verwerken van gewonnen erts zal naar verwachting in het 3e kwartaal van FY21 in bedrijf worden genomen. De verwerkingscapaciteit ligt rond de 3,8 miljoen ton per jaar.

Inmiddels stapelt het erts zich buiten op, en ligt er 68.000 ton high grade erts met een koperconcentratie van 5,9% en 394.000 ton medium grade erts met een koperconcentratie van 2,71%.

Ivanhoe Mines is een junior mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en toekomstige productie van goud, koper, nikkel, en platinum group metals (platina, palladium, en rhodium). Het bedrijf is in het bezit van 3 veelbelovende exploratie projecten in zuidelijk Afrika; Platreef (Zuid-Afrika), Kamoa-Kakula (Congo) en Kipushi (Congo). IVN wordt momenteel voor CAD 4,16 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

 

400_screen_shot_2020_07_14_at_11_20_50_am.png

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, ivanhoe mines, koper, Peter Havik, SGA