Turquoise Hill publliceert nieuwe beramingen voor Oyu Tolgoi RSS Feed

08-07-2020

Het Canadese Turquoise Hill Resources (TSX: TRQ) laat weten dat een nieuwe feasibility study voor Oyu Tolgoi is afgerond. De bevindingen voldoen aan de zogeheten NI 43-101 eisen. De totale hoeveelheid Proven & Probable Reserves staat per 30 juni 2020 op 10,3 miljoen ton koper, 11,9 miljoen troy ounce goud, en 76,6 miljoen troy ounce zilver. De Measured & Indicated Resources noteren gezamenlijk 8,5 miljoen ton koper, 9,4 miljoen troy ounce goud, en 66,6 miljoen troy ounce zilver. De Inferred Resources (de minst 'betrouwbare' beraming van allemaal) noteren momenteel 21,9 miljoen ton koper, 34,2 miljoen troy ounce goud, en 208,1 miljoen troy ounce zilver.

Reserves zijn beramingen die (tegen huidige prijzen) vrijwel zeker winstgevend gewonnen kunnen worden. Resources zijn beramingen waarvan nog niet is onderzocht of ze winstgevend gewonnen kunnen worden. Maar hoe het ook zij, de Reserves en Resources geven in ieder geval een goed idee van de overweldigende omvang en potentieel van dit deposito.

TRQ is voor 51% in handen van het Brits/Australische Rio Tinto, en het bedrijf heeft een belang van 66% in de Oyu Tolgoi mijn. De overige 34% zijn in handen van de Mongoolse overheid. Oyu Tolgoi is één van 's werelds grootste koper/goudmijnen en ligt een kleine 80 km ten noorden van de grens met China.

TRQ wordt momenteel op de beurs van Toronto voor CAD 1,23 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, koper, Peter Havik, SGA, Turquoise Hill Resources