First Majestic Silver koopt silver stream RSS Feed

01-07-2020

Het Canadese First Majestic Silver (TSX: FR) laat weten dat het bedrijf een silver stream overeenkomst heeft gesloten met Gold Canyon Resources, een dochterbedrijf van First Mining Gold Corp. De silver stream geeft FR recht op 50% van het zilver dat wordt gewonnen in het Springpole Gold Project in Ontario (Canada). FR betaalt First Mining een bedrag van USD 22,5 miljoen in contanten en aandelen. Daarnaast betalen ze voor iedere ontvangen troy ounce zilver 33% van de spot price tot een maximum van USD 7,50 per troy ounce.

De overeenkomst is aangegaan voor de gehele LOM (life of mine) van Springpole. Een 2019 Preliminary Economic Assessment (“PEA”) rapport geeft aan dat Springpole gedurende die periode rond de 22 miljoen troy ounce zilver zal produceren.

First Majestic Silver richt zich op de acquisitie, exploratie, ontwikkeling en rendabele productie van edelmetaaldeposito’s, met de nadruk op zilver. Het bedrijf bezit momenteel zes producerende zilvermijnen en een vijftal exploratieprojecten. De nadruk ligt op zilver en alle projecten bevinden zich in Mexico. Met meer dan 70% van de omzet afkomstig uit de verkoop van zilver mag First Majestic zich met recht een pure silver producer noemen. Het bedrijf wordt momenteel voor CAD 13,50 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, First Majestic Silver, Peter Havik, SGA