SSR Mining zet fusiebesprekingen in gang RSS Feed

17-06-2020

Het Noord-Amerikaanse SSR Mining (TSX:SSRM) en Alacer Gold Corp. (TSX: ASR) laten weten dat ze zogeheten joint management information circulars hebben gepubliceerd ten aanzien van de komende aandeelhoudersvergaderingen die beide bedrijven op 10 juli a.s. zullen organiseren. Het belangrijkste punt op de agenda is de voorgenomen fusie tussen beide bedrijven. De deal die nu op tafel ligt is dat iedere aandeelhouder van Alacer voor 1 aandeel ASR grofweg 1/3 aandeel SSRM ontvangt. Voor een voortzetting van de plannen is het noodzakelijk dat 67% van de Alacer aandeelhouders op de komende vergadering instemt met de deal.

SSR Mining publiceerde onlangs de cijfers voor Q1 FY20 en die zagen er prima uit. De totale productie van de 3 locaties kwam uit op 107.331 GEO's (gold equivalent troy ounces) met productiekosten van USD 824,- per verkochte troy ounce. De aangepaste netto inkomsten noteerden USD 38,8 miljoen met een winst per aandeel van USD 0,31. SSRM heeft USD 398 miljoen aan contanten in het spaarpotje zitten.

SSR Mining is een producent van edelmetalen met 3 producerende mijnen: de Marigold Gold Mine in Nevada (VS), de Seabee Gold Operation in Saskatchewan (Canada), en de Puna Operations in Jujuy, Argentinië.

Alacer Gold Corp. is intermediate goudproducent met 1 producerende mijn: de Çöpler Gold Mine gelegen in de Erzincan provincie in Turkije. De mijn ligt ongeveer 1.100 km ten zuidoosten van Istanbul.

SSR Mining wordt op de beurs van Toronto voor CAD 19,27 per aandeel verhandeld. Het aandeel Alacer Gold Corp. noteert momenteel CAD 8,04 per stuk.

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA