Goldmining Inc. publiceert nieuwe beramingen Almaden RSS Feed

17-06-2020

Het Noord-Amerikaanse GoldMining Inc. (TSX: GOLD) publiceerde onlangs de 'eerste' beramingen voor het recent aangekochte Almaden Gold Project. De zogeheten Indicated Resources bedragen op dit moment 910.000 troy ounce goud met een concentratie van 0,65 gram goud/ton erts. De Inferred Resources noteren 160.000 troy ounce goud met een concentratie van 0,56 gram goud/ton erts.

Hiermee komt de beraming van alle 11 projecten van Goldmining tezamen op: 11,4 miljoen troy ounce goud aan Measured & Indicated Resources aangevuld met 13,8 miljoen troy ounce goud aan Inferred Resources.

De aankoop van het Almaden Gold Project in de Amerikaanse staat Idaho werd in april afgerond. Almaden is een wat ouder zogeheten resource-stage project waar in de loop der jaren voor meer dan 70 km is geboord (934 verschillende boorgaten). Het project was in handen van Sailfish Royalty Corp. en voor een bedrag van USD 1.150.000 is het nu voor 100% in handen van Goldmining Inc. De vergoeding is voor 50% in contanten betaald, en de overige 50% in aandelen GOLD (337.619 stuks). Er zijn beramingen voor het deposito in Almaden. Maar omdat deze nog niet zijn gekeurd door een gekwalificeerd persoon (NI 43-101) doet Goldmining hier geen bericht over.

GoldMining Inc. is een voortzetting van het bekende goudexploratiebedrijf Brazil Resources, en staat onder leiding van Amir Adnani en Mario Garnero van Brazilinvest. Met de aankoop van projecten als Whistler Project in Alaska, Titiribi Goud/Koper Project in Colombia, Yellowknife in Canada, en Crucero in Peru was de originele naam niet meer toereikend, en werd een paar jaar geleden gekozen voor een nieuwe naam met een wat meer wereldse uitstraling; GoldMining Inc.

GOLD wordt verhandeld aan de beurs van Toronto en noteert momenteel CAD 1,58 per aandeel.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA