Lucara Diamond sluit tegenvallend 1e kwartaal af RSS Feed

04-06-2020

Het Canadese Lucara Diamond (TSX: LUC) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van FY20. De productie noteerde 91.536 karaat aan diamanten waarvan er 86.178 karaat werd verkocht met een gemiddelde opbrengst van USD 396,- per karaat. Dit resulteerde in een omzet van USD 34,1 miljoen. Zowel de hoeveelheid verkochte karaat als de opbrengst per karaat lag flink lager dan een jaar geleden toen de omzet USD 48,7 miljoen noteerde. De daling was grotendeels het gevolg van een lagere kwaliteit stenen in combinatie met de lage prijs per karaat.

Hogere productiekosten en een lagere opbrengst resulteerde uiteindelijk in een netto verdienste (verlies) van USD (- 3,2 miljoen). Dit kwam overeen met een verlies van USD - 0,01 per aandeel.

Het bedrijf heeft de beschikking over USD 27,4 miljoen aan contanten en krediet.

Lucara Diamond is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en productie van diamanten, met als vlaggeschip de Karowe Mine in Botswana. Deze mijn bevat een vastgestelde diamantvoorraad van 7,5 miljoen karaat, aangevuld met een geschatte voorraad van 3 miljoen karaat. Lucara Diamond wordt momenteel voor CAD 0,50 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, lucara diamond, Peter Havik, SGA