Josemaria Resources sluit 1e kwartaal af RSS Feed

27-05-2020

Josemaria Resources (TSX: JOSE, Stockholm: JOSE) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van boekjaar 2020. Daar het hier een exploratiebedrijf betreft zijn er alleen kosten te melden en werd er een verliespost van CAD -23 miljoen in de boeken bijgeschreven. Dit kwam overeen met een verlies van CAD -0,09 per aandeel. De kosten werden gemaakt voor booronderzoek, seismografische onderzoeken, het samenstellen van een Environmental and Social Impact Assessment, en ander exploratief onderzoek in het Josemaria Project.

Het doel is om zo snel mogelijk data te vergaren voor de publicatie van een Feasibility Study. Deze publicatie brengt het deposito in kaart alsmede de hoeveelheid grondstoffen die winstgevend gewonnen kunnen worden. Dit soort publicaties zijn belangrijk om een bedrijf onder de aandacht van beleggers te brengen en geld binnen te halen voor verdere exploratie. JOSE verwacht rond juli/augustus de Feasibility Study te kunnen publiceren.

Er werd in 2018 een zogeheten Pre Feasibilty Study afgerond die een voorlopige beraming van het Josemaria Project in kaart bracht. Zoals het nu staat bevat het project 6,5 miljoen troy ounce goud, 29 miljoen troy ounce zilver, en 6,5 miljard pond koper. De life of mine (economische levensduur van de mijn) werd beraamt op 20 jaar. De geschatte productie ligt rond de 123.000 ton koper, 230.000 troy ounce goud, en 790.000 troy ounce zilver per jaar.

Dit zijn zonder meer mooie cijfers. Maar die kunnen zowel in positieve als negatieve zin worden gewijzigd als de feitelijke Feasibility Study wordt uitgebracht.

Josemaria Resources is een mijnbouwbedrijf dat zich volledig richt op de ontwikkeling van het gelijknamige Josemaría Project in de Argentijnse provincie San Juan. Dit veelbelovende goud/koperproject is 100% eigendom van Josemaria Resources.

Josemaria Resources wordt momenteel op de beurs van Toronto voor CAD 0,74 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SGA