Het 'nieuwe' Equinox Gold noteert recordproductie in 1e kwartaal RSS Feed

20-05-2020

Het 'nieuwe' Equinox Gold (TSX: EQX) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van FY20. Zoals eerder bericht werd op 10 maart jl. de fusie met het het Canadese Leagold Mining (TSX:LMC) afgerond, dus vanaf die datum is ook de productie van Leagold aan de cijfers van Equinox toegevoegd. Alles bij elkaar noteerde EQX over Q1 een productie van 88.951 troy ounce goud waarvan 82.629 troy ounce goud werd verkocht. Dit resulteerde in een omzet van USD 130 miljoen met een EBITDA van USD 65 miljoen. De netto inkomsten noteerden USD 17 miljoen met een winst per aandeel van USD 0,12. De vrijkasstroom noteerde USD 23 miljoen, en het bedrijf heeft de beschikking over USD 350 miljoen aan contanten.

De zogeheten all in sustaining cash costs (AISC; de totale productiekosten) kwamen uit op USD 968,- per troy ounce goud.

Fase 1 van het Castle Mountain Gold Project is nu voor 75% afgerond, en het bedrijf verwacht rond het 3e kwartaal van het huidige boekjaar het eerste goud te kunnen gieten.

Voor FY20 verwacht het bedrijf een productie van 540.000 - 600.000 troy ounce goud te realiseren met productiekosten van USD 1.000,- - USD 1.060,- per troy ounce. Er moet wel gezegd worden dat de eventuele negatieve impact van COVID-19 hier niet in verwerkt zit.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december 2017 werd afgerond. Het bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty. Naast de producerende Mesquite Gold Mine en Aurizona Gold Mine, is Equinox bezig met de exploratie van de Castle Mountian Gold Mine in California (VS).

Op 10/3/20 werd de fusie afgerond met Leagold Mining, en het 'nieuwe' EQX is nu één van de grootste goudproducenten ter wereld met 6 producerende mijnen en 4 exploratie projecten. Deze zijn allemaal gelegen in betrouwbare mijnbouwgebieden binnen Noord-, Midden-, en Zuid-Amerika.

EQX wordt momenteel op de beurs van Toronto voor CAD 11,74 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, equinox gold, Goud, Peter Havik, SGA