Pan American Silver sluit 1e kwartaal af RSS Feed

08-05-2020

Het Noord-Amerikaanse Pan American Silver (TSX: PAAS) publiceerde gisteren de cijfers voor het 1e kwartaal van boekjaar 2020. De kwartaalomzet noteerde USD 358 miljoen, en dat was voor een groot deel te danken aan een gunstige goudopbrengst en verkoop. De goudproductie noteerde 156.000 troy ounce aangevuld met een zilverproductie van 5,6 miljoen troy ounce. Het bedrijf noteerde een vrijekasstroom van USD 114 miljoen en beschikt momenteel over een kleine USD 480 miljoen aan krediet/contanten.

Maar de verdiensten waren niet toereikend om een verlies van USD -77 miljoen te voorkomen. Het bedrijf moest meer dan USD -100 miljoen afschrijven aan belastingtechnische tegenvallers, een waardedaling van diverse beleggingen, onderhoudskosten, en ongustige FOREX (vreemde valuta) koersen. Een kwartaaldividend USD 0,05 per aandeel blijft gehandhaafd.

Pan American Silver is één van ’s werelds grootste zilverproducenten met mijnen in: Canada (Timmins), Peru (Shahuindo, La Arena, Huaron, Morococha), Mexico (La Colorada, Dolores), Guatamala (Escobal), Argentinië (Manantial Espejo), Bolivia (San Vincente). Het bedrijf wordt momenteel voor CAD 31,35 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA