First Majestic Silver publiceert productiecijfers Q1 RSS Feed

22-04-2020

Het Canadese First Majestic Silver (TSX: FR) laat weten dat er gedurende het 1e kwartaal van FY20 6,2 miljoen SEO's (silver equivalent troy ounces) zijn gewonnen. Dit is -1% YoY, en -1% in vergelijk met Q4 FY19.De totale productie over Q1 bestond uit 3,2 miljoen troy ounce zilver en 32.202 troy ounce goud. Er werd geen lood en zink geproduceerd. In verband met COVID-19 zijn op bevel van de Mexicaanse overheid alle mijnbouwactiviteiten tot (voorlopig) 30 april opgeschort. FR heeft eerder afgegeven productieverwachtingen voor FY20 ingetrokken.

Over FY2019 noteerde FR een productie van 25,6 miljoen SEO's (+15% YoY), met een recordomzet van USD 364 miljoen (+21% YoY). De netto winst noteerde USD 7,3 miljoen (USD 0,04 per aandeel) aangevuld met een record vrijekasstroom van USD 140 miljoen. Deze cijfers lagen in lijn met eerder afgegeven verwachtingen. De San Dimas en La Encantada mijnen noteerden hoge concentraties als vanouds. De zogeheten all-in sustaining costs (“AISC”; de allesomvattende productiekosten) per troy ounce zilver bedroegen USD 12.64. Dat lag -15% lager dan FY18.

First Majestic Silver richt zich op de acquisitie, exploratie, ontwikkeling en rendabele productie van edelmetaaldeposito’s, met de nadruk op zilver. Het bedrijf bezit momenteel zes producerende zilvermijnen en een vijftal exploratieprojecten. De nadruk ligt op zilver en alle projecten bevinden zich in Mexico. Met meer dan 70% van de omzet afkomstig uit de verkoop van zilver mag First Majestic zich met recht een pure silver producer noemen. Het bedrijf wordt momenteel voor CAD 10,14 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, First Majestic Silver, Peter Havik, SGA