Equinox Gold publiceert cijfers FY2019 RSS Feed

03-03-2020

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) publiceerde gisteren de officiële cijfers voor FY2019. Dankzij een sterk 4e kwartaal werd het jaar conform verwachting afgesloten met een productie van 201.018 troy ounce goud. De zogeheten all in sustaining cash cost (de totale productiekosten per troy ounce goud) kwamen uit op USD 931,-. Er werden 196.803 troy ounce goud verkocht voor een opbrengst van USD 282 miljoen. De EBITDA noteerde USD 98 miljoen met een netto inkomsten van USD 38 miljoen. De winst per aandeel kwam uit op USD 0,34. De vrijekasstroom noteerde USD 60 miljoen.

Andere hoogtepunten van FY19 waren een notering aan de 'grote' TSX beurs, een investering van USD 130 miljoen door Mubadala Investment Company, de productiestart van de Aurizona Mine op 1 juli, en Castle Mountain Phase 1 is onder constructie en productie wordt verwacht voor Q3 FY20.

Zoals eerder bereicht werd er een overeenkomst getekend met het Canadese Leagold Mining (TSX:LMC) voor de fusie van beide bedrijven. De fusie is door aandeelhouders van beide bedrijven enthousiast ontvangen, en zal naar verwachting volgende week worden afgerond. Hiermee wordt het 'nieuwe' EQX één van de grootste goudproducenten ter wereld met 6 producerende mijnen en 4 exploratie projecten. Deze zijn allemaal gelegen in betrouwbare mijnbouwgebieden binnen Noord-, Midden-, en Zuid-Amerika.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december 2017 werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty. Naast de producerende Mesquite Gold Mine en Aurizona Gold Mine, is Equinox bezig met de exploratie van de Castle Mountian Gold Mine in California (VS). EQX wordt momenteel voor CAD 10,20 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, equinox gold, Goud, Peter Havik, SGA