GoldMining Inc. verzilverd uitstaande warranties RSS Feed

06-02-2020

Het Noord-Amerikaanse GoldMining Inc. (TSX: GOLD) laat weten dat alle uitstaande warranties zijn verzilverd met een totale inkomsten van USD 5,55 miljoen. Een warranty is een soort optie waarbij de eigenaar/belegger het recht heeft laten vastleggen om (in dit geval) aandelen GOLD te kopen voor een voorafgesteld bedrag per aandeel. De warranties van GOLD liepen gedurende de maand januari af, en zijn dus nu allemaal verzilverd voor GOLD aandelen. GOLD heeft op dit moment 144.806.560 aandelen uitstaan, geen warranties meer lopen, geen schulden, en een kleine USD 9 miljoen in kas. Een deel van de inkomsten zal worden besteed aan het opstellen van een resource beraming en technisch rapport voor het Yarumalito Project in Colombia, de meest recente aankoop van GoldMining

De goudberaming van alle projecten van GoldMining tezamen staat momenteel op 10,5 miljoen troy ounce goud aan Measured & Indicated Resources, aangevuld met 12,4 miljoen troy ounce goud aan Inferred Resources.

GoldMining Inc. is een voortzetting van het bekende goudexploratiebedrijf Brazil Resources, en staat onder leiding van Amir Adnani en Mario Garnero van Brazilinvest. Met de aankoop van projecten als Whistler Project in Alaska, Titiribi Goud/Koper Project in Colombia, Yellowknife in Canada, en Crucero in Peru was de originele naam niet meer toereikend, en werd een paar jaar geleden gekozen voor een nieuwe naam met een wat meer wereldse uitstraling; GoldMining Inc.

GOLD wordt verhandeld aan de beurs van Toronto en noteert momenteel CAD 1,63 per aandeel.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA