Equinox Gold publiceert hoogtepunten FY19 RSS Feed

09-01-2020

De officiële eindjaarscijfers volgen in maart, maar het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) laat alvast weten dat de afgegeven productieverwachtingen voor FY19 zijn behaald. Met een productie van 201.000 troy ounce goud kunnen aandeelhouders tevreden zijn. Andere hoogtepunten van FY19 zijn een notering aan de 'grote' TSX beurs, een investering van USD 130 miljoen door Mubadala Investment Company, de Aurizona Mine werd op 1 juli in productie genomen, Castle Mountain Phase 1 is onder constructie en productie wordt verwacht voor Q3 FY20, er zit momenteel voor een kleine USD 70 miljoen in het spaarpotje, en zoals eerder bericht is er een overeenkomst getekend met het Canadese Leagold Mining (TSX:LMC) voor de fusie van beide bedrijven.

Als de fusie doorgang vindt, en dat is aannemelijk, wordt het 'nieuwe' EQX één van de grootste goudproducenten ter wereld met 6 producerende mijnen en 4 exploratie projecten. Deze zijn allemaal gelegen in betrouwbare gebieden binnen Noord-, Midden-, en Zuid-Amerika.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december 2017 werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty. Naast de producerende Mesquite Gold Mine en Aurizona Gold Mine, is Equinox bezig met de exploratie van de Castle Mountian Gold Mine in California (VS). EQX wordt momenteel voor CAD 10,02 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, equinox gold, Goud, Peter Havik, SGA