Lucara Diamond overtreft verwachtingen RSS Feed

07-01-2020

Het Canadese Lucara Diamond (TSX: LUC) laat weten dat de laatste tender van 2019 (verkoop van diamanten) zeer voorspoedig is verlopen. Er werd voor USD 53 miljoen aan diamanten verkocht, en met een gemiddelde van USD 548,- per karat lagen de verdiensten 16% hoger dan verwacht. Hiermee kwam de jaaromzet uit op USD 193 miljoen, en dat lag eveneens hoger dan de verwachte USD 175 miljoen.

Ook het digitale verkoop-platform van Lucara, Clara Diamond Solutions, is tot nu toe een succes gebleken. Het klantenbestand breidde zich dit jaar uit van 4 naar 27, en het platform genereerd hoge prijzen voor Lucara's Karowe diamanten. De vraag vanuit Clara is nu al groter dan het aanbod, en Lucara is bezig met derden om in de vraag te voorzien.

Lucara Diamond is een mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en productie van diamanten, met als vlaggeschip de Karowe Mine in Botswana. Deze mijn bevat een vastgestelde diamantvoorraad van 7,5 miljoen karaat, aangevuld met een geschatte voorraad van 3 miljoen karaat. Lucara Diamond wordt momenteel voor CAD 0,83 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, lucara diamond, Peter Havik, SA