Equinox Gold gaat samen met Leagold Mining RSS Feed

17-12-2019

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) laat weten dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend met het Canadese Leagold Mining (TSX:LMC) voor de fusie van beide bedrijven. Aandeelhouders van Leagold krijgen voor ieder aandeel LMC een 1/3 aandeel EQX. Het resulterende bedrijf zal verder gaan onder de naam Equinox Gold en onveranderd worden verhandeld aan de TSX en NYSE onder de ticker EQX. 55% van het nieuwe bedrijf zal in handen zijn van EQX aandeelhouders en 45% voor de oud LMC aandeelhouders. Ross Beatty, grootaandeelhouder en baas van Equinox, koopt voor een additionele USD 40 miljoen aandelen EQX in. Hij heeft er in ieder geval vertrouwen in.

En waarom ook niet. De combi van deze twee bedrijven resulteert in een toonaangevend goudproducent met 6 producerende mijnen verspreid over de VS, Mexico, en Brazilië. Daarnaast bezit het nieuwe Equinox 4 exploratie projecten. Ook deze liggen in eerder genoemde mijnbouw vriendelijke gebieden. De depositoberamingen liggen rond de 12,7 miljoen troy ounce aan Proven & Probable Reserves, aangevuld met 23,6 miljoen troy ounce aan Measured & Indicated Resources. De goudproductie zal naar verwachting in 2021 rond de 1 miljoen troy ounce per jaar noteren.

De fusie is door beider management goedgekeurd, maar moet uiteraard ook aan de aandeelhouders worden voorgelegd. Dit gebeurt volgende maand. Als iedereen tevreden is zou de fusie in februari 2020 kunnen worden afgerond.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december 2017 werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty. Naast de producerende Mesquite Gold Mine en Aurizona Gold Mine, is Equinox bezig met de exploratie van de Castle Mountian Gold Mine in California (VS). EQX wordt momenteel voor CAD 8,33 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, equinox gold, Goud, Peter Havik, SGA