Kwartaalupdate van Pipestone Energy RSS Feed

11-12-2019

Het Canadese Pipestone Energy Corp. (TSX.V: PIPE.V) publiceerde onlangs een update voor het 3e kwartaal van FY19. De kwartaalomzet noteerde CAD 7,8 miljoen, en na 9 maanden staat de teller op CAD 13,7 miljoen. In totaal werd er voor iets meer dan CAD 9 miljoen aan operationele activiteiten uitgegeven. 

En ook de productie deed goede zaken met 2.467 boe/d (barrels of oil equivalent per dag), een bedrijfsrecord. De productie bestond o.a. uit 7,2 mmcf/d natural gas (miljoen kubieke voet per dag), 1.112 bbls/d condensaat en olie (vaten per dag), en 139 bbls/d NGL's (natural gas liquids).

Het bedrijf is druk bezig met het afronden van een 6-tal nieuwe putten en ligt naar eigen zeggen op schema om 2019 af te sluiten met een productie van 14.000 boe/d. De Tidewater Gas Plant werd in oktober in gebruik genomen, en dit leverde een additionele productie van 4.700 boe/d op. Oktober werd afgesloten met een productie van 11.400 boe/d, dus alles wijst erop dat PIPE z'n target zal halen.

Pipestone Energy is het resultaat van een fusie tussen Blackbird Energy (TSX-V: BBI) en Pipestone Oil Corp. eind vorig jaar. Aandeelhouders van Blackbird ontvingen voor iedere 10 aandelen BBI 1 aandeel Pipestone Energy. Het samenvoegen van de twee naast elkaar gelegen gebieden in de Pipestone/Montney leek het management van beide bedrijven een goed idee. Pipestone wordt momenteel verhandeld voor CAD 1,37 per aandeel.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Blackbird Energy, Peter Havik, SGA