Franco Nevada breekt records in Q3 RSS Feed

14-11-2019

De Canadese Franco-Nevada Corp. (Toronto: FNV) publiceerde onlangs de cijfers voor het ee kwartaal van FY2019, en er werden weer de nodige records gebroken. Zo was de omzet van USD 253 miljoen een nieuw record, alsmede de netto inkomsten van USD 102 miljoen (USD 0,54 per aandeel). De EBITDA noteerde USD 193 miljoen (USD 1,03 per aandeel), en ook dat was een record. En we zijn nog niet klaar, want met een totale verkoop van 133.219 Gold Equivalent Ounces (“GEOs”) werd ook hier een kwartaalrecord verbroken.

Het bedrijf is schuldenvrij en het kwartaaldividend werd verhoogd naar USD 0,25 per aandeel. De verdiensten kwamen voor 84% voor rekening van de edelmetaalopbrengst (64% goud, 10% zilver en 10% PGM). De overige 16% kwam voor rekening van energie (olie, gas en NGL's).

Franco Nevada is een wat ongebruikelijke mix van een royalty company en een metal streaming company. Het royalty gedeelte van FNV investeert wereldwijd geld in projecten gericht op de productie/winning van goud, PGM (platinum group metals), olie en gas. Als rendement op de investering ontvangt FNV een percentage van de totale omzet (of winst) van het desbetreffende project. De metal streaming divisie investeert enkel in de productie van (edel)metalen, en ontvangt in plaats van geld een rendement in natura. Deze grondstoffen worden vervolgens door FNV verkocht voor een aanzienlijk hoger bedrag dan de initiële investering. FNV wordt momenteel voor CAD 130,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SGA