Plug Power en MULAG werken aan toekomst op Hamburg Airport RSS Feed

10-10-2019

Het Amerikaanse Plug Power (NASDAQ: PLUG) en het Duitse MULAG hebben een baggagetractor ontwikkelt voor Hamburg Airport die wordt aangedreven door brandstofcellen. MULAG is een fabrikant van gespecialiseerde voertuigen. Gekoppeld aan de emissieloze ProGen waterstofmotor van Plug Power, heeft Hamburg Airport weer een belangrijke stap gezet richting een uitstootvrije GSE (ground support equipment) vloot. Baggagetractors voorzien van een ProGen waterstofmotor kunnen 4 uur lang onafgebroken tot 40.000 pond trekken, en hebben slechts 3 minuten nodig om weer af te tanken.

Begin dit jaar ging Plug Power op Albany International Airport in NY een samenwerking aan met FedEx en voertuigfabrikant Charlatte America om ook daar de GSE vloot van ProGen motoren te voorzien.

Plug Power is een toonaangevend fabrikant van brandstofcellen, een soort accu waarin waterstof en zuurstof een chemische reactie aangaan die elektricitiet opwekt. Aangezien waterstof in grote hoeveelheden te verkrijgen is, zonder schadelijke/vervuilende exploratie en winning, en de uitstoot van brandstofcellen enkel uit waterstof bestaat, is het aannemelijk dat brandstofcellen de toekomst zijn voor allerhande elektrische voertuigen. Plug Power wordt momenteel voor USD 2,66 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SGA