Beramingen voor OceanaGold's Martha Project flink gestegen RSS Feed

25-09-2019

De Noord-Amerikaanse goud/koperproducent OceanaGold Corp. (TSX: OGC) laat weten dat recente boringen in hun Martha Underground Project positieve resultaten hebben opgeleverd. Er werden in 10 boorlocaties goudconcentraties aangeboord varierend tussen de 8 - 37 gram/ton. De dikte van de aders lag tussen de 4 - 38 meter. Het Martha Project is onderdeel van de Waihi Gold Mine in Nieuw-Zeeland, en als gevolg van de boringen zijn de Resource beramingen aangepast. Aan de 1 miljoen ons goud aan Indicated & Inferred Resources, is nu 8 - 10 miljoen ton erts toegevoegd met een goudconcentratie van 4 - 6 gram/ton. Het gaat hier natuurlijk wel om initiele beramingen in de Resource categorie. Dit zegt dus niets over de hoeveelheid goud die daadwerkelijk (winstgevend) kan worden gewonnen.

Waihi was in 2018 goed voor een productie van 83.492 ons goud, en heeft een Reserve beraming van 200.000 ons goud. De Proven & Probable Reserves zijn beramingen die daadwerkelijk winstgevend gewonnen kunnen worden, en geven in die zin een beter/eerlijk beeld van het potentieel van een mijn. 

OceanaGold beschikt over een 4-tal producerende mijnen verspreid over de VS, de Filipijnen, en Nieuw-Zeeland. Oceana Gold wordt momenteel op de beurs van Toronto voor CAD 3,84 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, goudprijs, OceanaGold, Peter Havik