Seabridge Gold rondt aankoop Goldstorm af RSS Feed

05-09-2019

Het Canadese Seabridge Gold (TSX: SEA) laat weten dat het bedrijf de aankoop van het Goldstorm Project in het noorden van de Amerikaanse staat Nevada heeft afgerond. Voor een vergoeding van 25.000 aandelen SEA, te betalen aan eigenaar Mountain View Gold Corp, is Seabridge nu in het bezit van 3.900 hectare land, strategisch gelegen op 3km afstand van Seabridge's Snowstorm Property. Zoals in eerdere berichten vermeld is Seabridge gestart met de eerste boringen in Snowstorm, een gebied dat op de kruising van bekende goudaders zoals de Carlin Trend, de Getchell Trend en de Northern Nevada Rift Zone ligt. Goldstorm ligt in de NNR, en is zodoende een mooie aanvulling op het Snowstorm gebied. 

Gedurende het 2e kwartaal noteerde SEA een verlies van USD 2 miljoen in vergelijk met een verlies van USD 2,4 miljoen een jaar geleden. Er werd USD 4,3 miljoen uitgegeven aan diverse exploratieprojecten. Dit bedroeg in Q2 18 iets meer dan USD 7 miljoen. Eind 2e kwartaal werd er USD 17 miljoen binnengehaald met de verkoop van 1 miljoen aandelen SEA aan een enkele koper.

Seabridge Gold is een exploratiebedrijf dat zich richt op het ontginnen van gouddeposito's. Het bedrijf bezit naast Snowstorm een drietal grote projecten in het westen van Canada. Seabridge is momenteel geen producent, maar gemeten naar de 45 miljoen ons aan goudreserves is Seabridge één van de grootste goudbedrijven ter wereld. Seabridge Gold wordt momenteel voor CAD 21,55 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA