Equinox Gold start met productie in Aurizona RSS Feed

03-07-2019

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) laat weten dat de productie in hun Aurizona Gold Mine (Brazilië) met succes is opgestart. De mijn zit nu op 90% van z'n verwachte productiecapaciteit van 8.200 ton erts per dag, en heeft inmiddels 7.000 ons goud opgeleverd. De goudproductie zal de komende kwartalen verder stijgen, en uiteindelijk moet Aurizona 136.000 ons goud per jaar opbrengen.

Met Mesquite en Aurizona heeft Equinox nu eindelijk de status van multi-mine producer, en het bedrijf heeft goede hoop dat rond 2020 ook de Castle Mountian Gold Mine z'n eerste onsjes goud zal bijdragen.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich naast de activiteiten in de Mesquite Gold Mine op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. EQX wordt momenteel voor CAD 1,21 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, equinox gold, Goud, Peter Havik, SGA