Mooie boorresultaten in Black Fox Mine RSS Feed

04-06-2019

Het Canadese McEwen Mining (TSX: MUX) publiceerde nieuwe boorresultaten voor hun Black Fox Mine, gelegen in de buurt van het roemrijke goudstadje Timmins in Noord Ontario (Canada). Met name aan de westkant van de mijn werden veelbelovende goudconcentraties aangeboord, variërend van 30 gram/ton tot wel 400 g/t. Voor een mijn die historisch gezien concentraties levert rond de 5 g/t is dit natuurlijk buitengewoon hoog en een mooi vooruitzicht.

Het gehele Black Fox Complex bestrijkt een gebied van 5.000 hectare en werd eind 2017 door MUX aangeschaft. Naast de Black Fox Mine bestaat het project uit Grey Fox, Black Fox Mill, Black Fox North, en Froome Zone. De Black Fox Mine was in 2018 goed voor een productie van 49.000 GEO's (gold equivalent ounces), en heeft sinds 1989 al meer dan een miljoen ons goud opgeleverd.

De voornaamste assetts van MUX zijn de San José Mine in Argentinië (49% MUX; 51% Hochschild Mining), de Gold Bar Mine in de VS (100% MUX), de Black Fox Mine in Canada (100% MUX), aangevuld met een aantal projecten zoals het Fenix Project in Mexico, Los Azules copper project in Argentinië, en het El Gallo Project in Mexico.

MUX is het nieuwste project van Rob McEwen, de oprichter van mijnbouwgigant Goldcorp. Het bedrijf wordt momenteel voor CAD 1,92 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA