Agnico Eagle start met productie in Meliadine RSS Feed

03-06-2019

Het Noord-Amerikaanse Agnico Eagle Mines (TSX: AEM) laat weten dat de goudproductie in hun Meliadine Mine is gestart. Het Meliadine project ligt in de buurt van de Rankin Inlet in Nunavut, Canada, en werd in 2010 aangeschaft. Het project bestrijkt een gebied van 111.000 hectare, en afgaande op de resource beramingen is het AEM's grootste gouddeposito. De verwachte productie voor Meliadine in 2019 ligt rond de 230.000 ons goud, met productiekosten van USD 612,- per ons.

Met de productiestart van Meliadine en de verwachte productiestart van Amaruq in Q3 van dit jaar, ligt AEM volgens CEO Sean Boyd op schema om in FY19 een productie van 1,75 miljoen ons goud te realiseren.

Agnico Eagle is een groot mijnbouwbedrijf dat zich richt op de exploratie en productie van goud, en in mindere mate zilver, koper, en zink. Het bedrijf is actief in mijnbouwvriendelijke landen zoals Canada, Finland, en Mexico, en heeft exploratieprojecten lopen in Zweden en de VS. Agnico Eagle wordt momenteel voor CAD 58,95 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Goud, Peter Havik, SGA