Clean Teq geeft nieuwe aandelen uit RSS Feed

21-05-2019

Het Australische Clean Teq (ASX: CLQ) gaf onlangs 134.173 nieuwe aandelen uit voor een prijs van CAD 0,282 per stuk. De actuele koers was op dat moment AUD 0,31 per stuk. Het aandeel CLQ zit sinds begin 2018 in een geleidelijke val, en zag z'n notering dalen van AUD 1,48 naar de huidige AUD 0,28 per stuk. Clean Teq heeft hoog ingezet op het Sunrise project, en zowel het afronden van de koop als de eerste productie zouden begin 2019 plaatsvinden. Maar daar wordt niet meer over gesproken. De laatste kwartaalcijfers gaven aan dat er flink wat geld wordt uitgegeven, maar het financieren van de Sunrise acquisitie is vooralsnog verre van zeker. Wellicht dat de opbrengsten van de emissie de deal een zetje in de juiste richting kunnen geven.

Het Sunrise Nickel Cobalt Scandium Project in New South Wales (Australië) is één van de grootste nikkel en kobalt depositos buiten Afrika. De LOM (life of mine) is voorlopig op 25 jaar gesteld, en over die periode zal Sunrise naar verwachting 451.000 ton Nickel, 84.000 ton Kobalt, 250 ton Scandium Oxide, en 2.337 ton Scandium Hydroxide leveren. Dit zal over de gestelde periode van 25 jaar resulteren in een omzet van USD 14 miljard, met een EBITDA van USD 8,6 miljard. De Net Present Value (NPV) van het project is momenteel USD 1,4 miljard. Nickel, Kobalt, en Scandium zijn onmisbaar voor de fabricage van de Lithium-Ion accu's die in elektrische voertuigen worden verwerkt.

Clean Teq is een bedrijf dat op meerdere manieren inspeelt op de huidige transitie naar een schone en duurzame wereld. Het bedrijf richt zich naast bovengenoemde activiteiten ook op waterzuivering en maakt daarbij gebruik van innovatieve technologie. Clean Teq wordt momenteel voor AUD 0,28 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SGA