Goldmining Inc. publiceert nieuwe beramingen Yellowknife RSS Feed

07-03-2019

Het Noord-Amerikaanse GoldMining Inc. (TSX.V: GOLD) publiceerde onlangs nieuwe beramingen voor hun Yellowknife Gold Project (YGP) in het Noordwesten van Canada. YGP is voor de volle 100% in het bezit van Goldmining en bestrijkt een gebied van 12.000 hectare. Er is in YGP inmiddels voor meer dan 230 km (1000 gaten) geboord en het was tijd voor een update. Volgens de laatste cijfers bevat YGP voor 1.059.000 ons goud aan Measured & Indicated resources aangevuld met 739.000 ons goud aan Inferred resources. De concentraties van het erts varieren tussen de 2,33 - 2,47 gram goud per ton erts.

De totale beramingen van alle projecten in de GOLD portefeuille komen nu uit op een gezamenlijke 10,5 miljoen ons goud aan M&I Resources aangevuld met 12,5 miljoen ons goud aan Inferred Resources. Het gaat hierbij (nu nog) enkel om Resource beramingen. Deze zijn aanzienlijk minder betrouwbaar dan de Reserve beramingen die na een NI 43-101 onderzoek worden gepubliceerd. Bij Reserve beramingen wordt gekeken hoeveel van de Resources in de praktijk winstgevend gewonnen kunnen worden. Dit getal ligt doorgaans aanzienlijk lager.

GoldMining Inc. is een voortzetting van het bekende goudexploratiebedrijf Brazil Resources, en staat onder leiding van Amir Adnani en Mario Garnero van Brazilinvest. Met de aankoop van projecten als Whistler Project in Alaska, Titiribi Goud/Koper Project in Colombia, Yellowknife in Canada, en Crucero in Peru was de originele naam niet meer toereikend, en werd 2 jaar geleden gekozen voor een nieuwe naam met een wat meer wereldse uitstraling; GoldMining Inc.

GOLD wordt verhandeld aan de 'grote' beurs van Toronto en noteert momenteel CAD 0,98 per aandeel.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA