Equinox Gold tekent overeenkomst met Abu Dhabi RSS Feed

27-02-2019

Het Canadese mijnbouwbedrijf Equinox Gold (TSX: EQX) laat weten dat het voor USD 130 miljoen aan converteerbare obligaties heeft verkocht aan de Mubadala Investment Company, een staatsbeleggingsfonds uit Abu Dhabi. Het gaat hierbij om obligaties die gedurende 5 jaar te converteren zijn in aandelen EQX voor USD 1,05 per stuk. Daarnaast renderen ze 5% op jaarbasis. Mubadala staat bekend als een lange-termijn belegger, en het is natuurlijk goed nieuws voor Equinox om een cash heavy partner als Abu Dhabi binnen te halen. Mocht Mubadala alle obligaties converteren dan zouden ze een kleine 124 miljoen aandelen EQX vergaren; 18% van alle uitstaande aandelen.

De USD 130 miljoen zullen door EQX worden aangewend voor het betalen van lopende schulden, alsmede de verdere exploratie van het Castle Mountain Project.

Equinox Gold is het resultaat van een fusie tussen Anfield Gold, Trek Mining, en New Castle Gold, die december vorig jaar werd afgerond. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van mijnbouwlegende Ross Beaty en richt zich naast de activiteiten in de Mesquite Gold Mine op de exploratie en toekomstige productie van 2 goudprojecten, de Castle Mountian Gold Mine in California (VS) en de Aurizona Gold Mine in Brazilië. EQX wordt momenteel voor CAD 1,15 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA