Osisko rondt stream repurchase af RSS Feed

26-12-2018

Osisko Gold Royalties Ltd (TSX:OR) laat weten dat het Canadese Pretium Resources z'n stream repurchase optie heeft verzilverd voor een bedrag van USD 118 miljoen. Deze 'optie tot terugkoop' werd in 2015 getekend met Osisko Bermuda Limited (OBL), een dochterbedrijf van OR. OBL had een stream overeenkomst afgesloten met Pretium voor 4% van de goud- en zilveropbrengst in Pretium's Brucejack Gold Mine, tegen USD 400,- per ons goud en USD 4,- per ons zilver. Een mooie stream, maar Pretium had wel afgedwongen dat ze overeenkomst eind 2018, of begin 2019, mochten terug kopen. En dat is dus nu afgerond.

Osisko zal CAD 58 miljoen van dit bedrag aanwenden voor het aflossen van de schuldpositie. Het overige bedrag zal worden gebruikt voor de aankoop van eigen aandelen. Osisko wil hier in totaal CAD 100 miljoen voor uittrekken.

Osisko Gold Royalties is een voorzetting van het originele Osisko Mining dat in 2004 werd opgestart. Met de grote Malartic Mine in hun portfolio was Osisko al snel een overnamekandidaat en werd uiteindelijk in 2014 door een 50 - 50 joint venture tussen Agnico Eagle Mining en Yamana Gold overgenomen. Als onderdeel van de deal wist Osisko CEO Sean Roosen een 5% net smelter return royalty overeenkomst (NSR) te bedingen op de jaarlijkse opbrengst van de Malartic Mine, en dat was een mooie gelegenheid om een nieuw bedrijf op te zetten onder de naam Osisko Gold Royalties (OR). OR wordt momenteel op de Canadese beurs voor CAD 11,28 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SGA