Ivanhoe Mines kondigt grootschalige uitbreiding aan van Kamoa-Kakula project RSS Feed

28-11-2017

Het in Noord-Amerika genoteerde Ivanhoe Mines (TSX: IVN) heeft de bevindingen van een onafhankelijke PEA (Preliminary Economic Assessment, oftewel economisch haalbaarheidsonderzoek) van het Kamoa-Kakula project bekend gemaakt. Op basis van recente ontdekkingen is het mogelijk twee keer zoveel grondstoffen te winnen dan in het vorige onderzoek werd aangetoond. Het recente onderzoek heeft drie mogelijke scenario’s aangetoond.

1. Het originele mijnbouwplan. De ontwikkeling van een fabriek die 6 miljoen ton materiaal kan verwerken bij het Kakula deposito, als eerste ontwikkelingsfase van het project;
2. Een uitgebreid scenario waarbij twee deposito’s tegelijkertijd worden ontwikkeld. Dit behelst een fabriek die 12 miljoen ton materiaal per jaar kan verwerken, waarbij in eerste instantie wordt begonnen met productie van de Kakula mijn, gevolgd door een aparte ondergrondse mijn dichtbij de Kansoko mijn;
3. Het Kamoa scenario. Dit behelst de ontwikkeling van de Kansoko mijn als afzonderlijke mijnbouwoperatie met een fabriek van 6 miljoen ton materiaal per jaar. De fabriek krijgt materiaal aangevoerd van het Kamoa deposito.

Ivanhoe Mines onderzoekt tevens aanvullende opties om de toekomstige productie te versnellen, door eerst de Kakula en vervolgens de Kansoko mijn te bouwen. Verder onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid van jaarproducties van 18 miljoen ton materiaal en meer.

Ivanhoe Mines topman Robert Friedland is trots op deze resultaten: “Deze onderzoeksresultaten tonen eens te meer aan dat Kamoa-Kakula een project is van wereldklasse. De scenario’s van 12 miljoen ton productie per jaar tonen het economisch potentieel aan van dit project. We hebben er vertrouwen in dat er zelfs nog meer hoogwaardige deposito’s zullen worden ontdekt die de potentie van het project verder vergroten.”

Michael Gielkens
Beleggingsanalist

Door: Michael Gielkens | Beleggingsanalist
Algemeen, Bedrijfsupdates, ivanhoe mines, Michael Gielkens, SGA